Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’dan “Köpek Parkı”

Seyhan’dan “Köpek Parkı”

Başkan Akay istişare etti, kararını verdi

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, vatandasi rahatsiz ettigi sikâyetleri üzerine evcil köpekler için “Köpek Parki” yapilmasi talimatini verdi. 

Köpeklere uygun, vatandasa güvenli ortam!

Parka getirilen evcil köpekler vatandasi rahatsiz edemeyecek

Seyhan Belediyesi, Yesilyurt Mahallesinde bulunan ve hayvan severlerin yogunluklu olarak köpeklerini gezdirdigi 9 Nolu Çocuk ve Dinlenme parkinin aktif kullanilmayan bir bölümünü “Köpek parki” yapiyor. Çit ile çevrilecek olan Köpek parkinda, evcil köpeklerin tasmasiz dolasabilecegi ve sahibiyle oynayabilecegi, özel tasarim kum alan olusturulacak.  “Köpek Parki”nda, evcil köpekler kontrollü bir sekilde dolasirken, Çocuk ve Dinlenme parkina gelen aileler köpeklerden rahatsiz olmayacak.

EVCIL KÖPEKLER KONTROL ALTINDA, AILELER PARKTA HUZUR IÇINDE

Yesilyurt Mahallesindeki Seyhan Belediyesi 9 Nolu Çocuk ve Dinlenme parkinda inceleme yapan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, parkin bulundugu bölgenin hayvan severlerin köpeklerini gezdirme alani oldugunu animsatti. Evcil Köpeklerin dolastirildigi alanda çocuk ve dinlenme parkinin da oldugunu belirten Baskan Akay, hem hayvan severlerin hem de parki kullanan ailelerin yasadigi sorunu, parkin aktif kullanilmayan bir bölümüne yapacaklari “Köpek Parki” ile ortadan kaldiracaklarini kaydetti.

BASKAN AKAY,  MUHTAR VE HALKLA ISTISARE ETTI, KARARINI VERDI

Yesilyurt Mahalle Muhtari Günay Sahin’in de hazir bulundugu inceleme ziyaretinde Mahalle halkiyla da istisare eden Baskan Akay, 500 Metre yakinda bir park daha oldugunu hatirlatti ve 9 Nolu parkin aktif kullanilmayan bir bölümünü çit ile çevirerek hayvan severlerin kullanimina sunacaklarini belirtti. Hayvan severlerin, köpeklerin diskilarini temizlemek-toplamak gibi bir görevleri oldugunu da animsatan Baskan Akay, “Köpek Parki’nda Köpekler özel tasarlanmis alanda bir çit içinde olacagi için diskilar bu alanda olacak ve daha kolay toplanabilecek. Böylece Çocuk ve Dinlenme parkinda olan çocuk ve vatandaslarimiz bu konuda daha hijyen bir ortam bulabilecek” diye konustu.

“EVDE BESLENEN HAYVANLARIN DA DOGAL ORTAMA IHTIYACI VAR”

Baskan Akay  'Evde besledigimiz köpeklerin gezmeye, oynamaya, dogal ortamlarla bulusmaya hakki var. Normal parklarimizda ve yesil alanlarimizda serbest birakilan veya gezdirilen köpekler sebebiyle sikâyetler aliyorduk. Yapacagimiz Köpek Parki ile hem evcil hayvanlarimiz rahat bir ortama kavusacak hem de çocuk parklarinda, yesil alanlarda dinlenen vatandaslarimizin sikâyetleri sonlanacak.  Köpek Parki, köpeklere uygun ortam saglarken, parktan faydalanan yurttaslarimiza da güvenli ortam sunacak' dedi.

Yesilyurt Mahalle Muhtari Günay Sahin ve Mahalle halki Baskan Akay’in yakin ilgisi ve aldigi karari teknik ekibine yapilmasi talimatini vermesi nedeniyle tesekkür ettiler.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli